برآورد و تخمین هزینه های تمام شده از مهمترین مواردی است که کارفرمایان تمایل دارند قبل از اتمام کار از آن مطلع شوند.چراکه میتوانند بودجه مشخصی را در کنار چند درصدی از نوسانات بازار، درنظر بگیرند. در این مقاله از فروشگاه مصالح ساختمانی خانه نو قصد داریم شما را با محاسبه متراژ برای کاشی و سرامیک آشنا کنیم. از آنجایی که کاشی و سرامیک از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی است، دانستن نحوه محاسبه اهمیت زیادی دارد چون میتوانید میزان سرمایه درنظرگرفته شده رابسنجید.
کاربرد کاشی و سرامیک
کاشی و سرامیک مصالحی هستند که باتوجه به نوع خاک، لعاب و پخت هم دربدنه و هم به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار میگیرد. کاشی را از جمله مصالح بدنه مینامند چراکه در بدنه آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی و… کاربرد دارد.
نحوه پخت سرامیک به شکلی است که هم در بدنه کاردبردی ست و هم در کف. از سرامیکهایی با جنس پرسلان به دلیل مقاومت و استحکام بالا در نمای خارجی ساختمان و کف فضای بیرونی هم استفاده می کنند. با توجه به تنوع در تولید، طرح و متریال به کار برده شده در سرامیک، امروزه شاهد رقابت آن با سنگ هستیم.
کاشی را بیشتر در مکانهایی استفاده میکنند که میزان رطوبت و بخار آب در آنجا زیاد است. مثل: سرویس بهداشتی، استخرها، حمام و… . این مکانها محیط مناسبی برای انتشار بیماری و رشد باکتری ها هستند به همین خاطر کاشی باید مقاومت بالایی نسبت به مواد شوینده و اسیدی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: کاشی سرامیک طرح چوب چیست؟
وزن کاشی و سرامیک
یکی از مواردی که باید هنگام خرید کاشی و سرامیک به آن دقت کنید، وزن آنهاست که معمولا مواردی از قبیل ابعاد، وزن و تعداد هر بسته را روی بسته درج میکنند. دانستن وزن کاشی به شما در تخمین هزینه چسب و مواد دیگر کمک می کند.
برای مثال وزن کاشی های 60 *60 با 60 * 30 باهم متفاوت است که باعث تعیین کاربری و نحوه نصب آن میشود. بهتر است با در نظر گرفتن شرایط آب وهوایی مختلف نوع کاشی را انتخاب کنید چراکه میزان آب کشی آنها با هم تفاوت دارد.
نحوه محاسبه متراژ کاشی و سرامیک
نحوه محاسبه متراژ کاشی و سرامیک یکی از سختترین محاسباتی ست که پیش روی معماران است. دراین محاسبه معمارباید در نظر بگیرد که در هر متر مربع به چند کاشی یا سرامیک نیاز دارد. ساده ترین روش محاسبه به این شکل است که ابعاد هر کاشی را محاسبه و بر مساحت کل تقسیم کنید. باتوجه به نتیجه محاسبه تعداد کاشی را هم میتوانید به دست آورید.
مرحله اول: محاسبه مساحت محیط!
اولین مرحله محاسبه، به دست آوردن مساحت مکانی ست که قراراست با کاشی پوشانده شود. برای این کارباید طول و عرض هرمکان را جداگانه اندازه گیری کرده و در هم ضرب کنید.
ممکن است با فضایی روبه رو شوید که شکلی خاص داشته باشد بنابراین به روش زیر عمل کنید:
برای مکانهای L مانند باید سطح را به دو قسمت مستطیل شکل تقسیم کنید. مساحت هرکدام را جداگانه محاسبه و در پایان باهم جمع کنید.
بیشتر بخوانید: کاشی شش ضلعی چیست؟
اما مکانهای نیم دایرهای شکل کمی مشکلتر است. شعاع نیم دایره را در خودش ضرب و حاصل را در عدد پی (3.14) ضرب کنید. توجه داشته باشید عدد بدست آمده باید تقسیم بر 2 شود. اگر در ادامه بطور مثال با راهرویی مستطیل شکل مواجه شدید، مساحت راه رو را جداگانه حساب و با مساحت نیم دایره جمع ببندید.
مرحله دوم
با ضرب کردن طول و عرض هر کاشی میتوانید مساحت شان را بدست آورید. البته این ابعاد معمولا روی بسته های سرامیک و کاشی ثبت شده است.
مرحله سوم
آخرین مرحله محاسبه تعداد سرامیکهای کف اتاق است. بعداز اینکه مساحت کف و مساحت هر کاشی را به دست آوردید، مجموع مساحت سطوح را بر مساحت یک کاشی تقسیم کنید. نتیجه به دست آمده تعداد کاشیهای مورد نیاز را نشان می دهد.
پیشنهاد میکنیم به دلیل مشکلات احتمالی زمان حمل و نقل یا نصب، تا حدود 10 درصد بیشتر از متراژ مورد نیاز کاشی وسرامیک تهیه کنید.
لوازم جانبی موردنیاز برای نصب سرامیک و کاشی
درکنار هزینههایی که کارفرما باید برای معمار و خرید کاشی و سرامیک درنظر بگیرد، به لوازمی مثل قرنیز و چسب هم باید توجه کند. در ادامه با نحوه محاسبه هرکدام آشنا خواهید شد.
محاسبه مقدارمتراژ کاشی وسرامیک برای دیوارهای دارای پنجره
نکته مهمی که باید در نظر گرفت، این است که هر اتاق دارای یک در و حداقل یک پنجره یا فضایی است که قصد کار کردن کاشی بر روی آن را ندارید. با توجه به این موضوع دو راه حل برای محاسبه متراژ کاشی بدون در نظر گرفتن فضاهای خالی وجود دارد.
روش اول:
می توانید متراژ فضای کلی را به دست آورده و سپس مساحت درب یا هر تعداد پنجره که دارید را اندازه گیری نموده و آن را از متراژ کلی کم کنید.
روش دوم:
می توانید دیواری که درب یا پنجره در آن قرار دارد را به چند قسمت تقسیم نموده و مساحت هر قسمت را محاسبه نموده و جمع بزنید.
لوازم جانبی موردنیاز برای نصب سرامیک و کاشی
درکنار هزینههایی که کارفرما باید برای معمار و خرید کاشی و سرامیک درنظر بگیرد، به لوازمی مثل قرنیز و چسب هم باید توجه کند. در ادامه با نحوه محاسبه هرکدام آشنا خواهید شد.
محاسبه مقدار قرنیز
اگر قصد دارید کف سالن و پذیرایی را کاشی یا سرامیک کنید بهتر است از قرنیز هم استفاده کنید. محاسبه متراژ قرنیز با کاشی و سرامیک متفاوت است. برای اینکار شما باید محیط کف را به دست آورید. بنابراین اطراف فضای سرامیک شده را به دقت با متر اندازه بگیرید. اندازههای بدست آمده را باهم جمع زده و ضرب در قیمت هر متر قرنیز کنید. با این فرمول شما هزینه نهایی خرید قرنیز رابه دست آورده اید.
محاسبه مقدار چسب مصرفی
بعد از اینکه اندازه هر کاشی در واحد متر مربع به دست آمد، میتوانید مقدار چسب مصرفی را تخمین بزنید. به این شکل که به ازای هر مترمربع کاشی کاری برای کف 4 کیلوگرم چسب پودری یا 4 کیلوگرم چسب خمیری برای دیوار استفاده میشود. لازم به ذکر است که اگر چسب پودری را انتخاب کردید باید آن را با آب ترکیب کنید در صورتی که چسب خمیری را بدون افزودن هیچ مادهای میتوان استفاده کرد.
سخن پایانی…
در این مقاله سعی کردیم شما را با یکی از پرچالشترین محاسبات معماران یعنی محاسبه متراژ کاشی و سرامیک آَشنا کنیم. ضمن این که از تفاوت کاربرد کاشی و سرامیک صحبت کردیم. در آخر هم اشاره ای به سایر لوازم جانبی موردنیاز برای نصب کاشی و سرامیک ارائه کردیم.
سوالات متداول
محاسبه سرامیک به چه شکل است؟
فرمول محاسبه سرامیک وکاشی تفاوتی ندارد و برای هردو باید مساحت رامحاسبه کنید.
برای دیوارهای حمام از کاشی استفاده میشود یا سرامیک؟
بهتر است از کاشی استفاده کنید.
اگر سطح زیر کاشی باشد میتوان دوباره روی آن را کاشی کرد؟
بله با استفاده از چسب کاشی میتوانید کاشیهای جدید را روی کاشیهای قدیمی بچسبانید.