مقالات کاشی و سرامیک

بهترین درزگیر کاشی و سرامیک

یکی از مواردی که بعد از نصب کاشی و سرامیک باید به آن توجه شود، مرحله درزگیری یا همان عایق کاری است که با آب‌کاری هم شناخته می‌شود. اگر بدون توجه از کنار درزگیری کاشی و سرامیک عبور کنید، آب به‌ راحتی به سطح زیرین نفوذ کرده و باعث ایجاد خرابی می شود. با ما در این مقاله از فروشگاه لوازم ساختمانی و بهداشتی خانه نو با ما همراه باشید.

درزگیری کاشی و سرامیک چیست؟

بعد از اینکه کاشی‌کار کاشی و سرامیک‌ ها را در کنار یکدیگر قرار می‌دهد، باید فاصلهٔ بین آنها را بپوشاند. این کار که به بندکشی هم معروف است علاوه بر زیبایی و تمیز بودن کار کاشی‌کار از نفوذ آب و رطوبت هم جلوگیری می‌کند.

چه زمانی باید درزگیری کاشی و سرامیک انجام شود؟

درزگیری یا بندکشی کاشی و سرامیک را زمانی باید انجام داد که کاشی به‌واسطه ملاط سیمانی به سطح زیرین خود کاملاً چسبیده باشد. در واقع باید قبل از عایق‌بندی از خشک‌شدن ملات سیمانی مطمئن شوید.

بعد از اینکه سیمان کاملاً خشک شد، بین کاشی‌ها و سرامیک‌ها فاصله‌ای به وجود می‌آید که این فاصله باید توسط مواد درزگیر پوشانده شود.

در واقع به این دلیل از کاشی و سرامیک در ساختمان استفاده می‌شود که علاوه بر زیبایی سطحی قابل‌شست‌وشو داشته باشد. پس اهمیت استفاده از درزگیر چندبرابر می‌شود.

چرا باید درزگیری بین کاشی و سرامیک انجام شود؟

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم درزگیری بین کاشی و سرامیک به این دلیل انجام می‌شود که از نفوذ آب و رطوبت به دیوار زیرین جلوگیری شود؛ بنابراین کاشی و سرامیک مدت‌زمان کمی عمر خواهند کرد.

 اما این تنها دلیل درزگیری یا همان بندکشی نیست. درصورتی‌که فاصله بین کاشی‌ها پوشانده نشود، از مقاومت آن در برابر ضربه کاسته شده ضمن اینکه سطح زیرین کاشی محیطی مناسب برای تجمع و رشد جلبک، قارچ و باکتری می‌شود.

قبل از این که بندکشی ساختمان را انجام دهید، متوجه خواهید شد که کدام کاشی یا سرامیک به‌درستی به سطح زیرین خود متصل نشده و به‌اصطلاح لق است؛ بنابراین در اینجا می‌توانید نسبت به بندکشی و تعمیر آن اقدام نمایید.

مراحل درزگیری کاشی و سرامیک

اولین مرحله در بندکشی یا عایق‌کاری آماده‌کردن مواد درزگیر است. حال اینکه ازچه موادی برای درزگیری استفاده کنید، در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

در مرحله دوم باید فاصله بین کاشی و سرامیک‌ها را به‌خوبی بررسی کرده تا بدون هرگونه مادهٔ اضافی باشد.

برای اینکه پایان کار تمیزی را به کارفرما ارائه دهید، قبل از بندکشی بهتر است سطح کاشی‌ها عاری از هرگونه آلودگی باشد علاوه بر این دقت کنید تا درصورتی‌که کاشی‌های آسیب‌دیده و خراب شده به‌جامانده بودند، نسبت به تعمیر آن‌ها اقدام کنید.

بعد از استفاده از مواد درزگیر چند ساعتی اجازه دهید تا به‌خوبی لابه‌لای فاصله بین کاشی‌ها نفوذ کرده و خشک شوند. سپس اضافه مواد به‌جامانده را از روی سطح کاشی تمیز کنید.

کدام مواد برای درزگیری کاشی و سرامیک استفاده می‌شوند؟

برخلاف گذشته که فقط از مخلوط سیمان و پودر سنگ با نام دوغاب برای بندکشی استفاده می‌شد، امروزه مواد بسیاری برای درزگیری کاشی و سرامیک به کار می‌رود.

طرز تهیه و استفاده از دوغاب

رنگ سفید ترکیب آب، سیمان و پودر سنگ باعث شده این ترکیب ساختمانی را با نامی خوراکی بشناسند. برای تهیه دوغاب باید یک سهم سیمان و سه سهم پودر سنگ را الک کرده تا مواد دانه‌درشت آن جدا شود.

مرحله بعدی اضافه‌کردن آب به سیمان و پودر سنگ است. آب را به‌اندازه‌ای اضافه کنید که به غلظت موردنظرتان برسد. بعد از گذشت چند دقیقه دوغاب را بر روی کاشی و سرامیک بریزید.

توجه داشته باشید برای بندکشی کاشی دیوار باید دوغاب غلیظ باشد. درصورتی‌که می‌خواهید دوغاب را روی کف‌پوش‌ها بریزید، غلظت کمتری را برای آن در نظر بگیرید.

به‌خاطر داشته باشید که پودر به‌دست‌آمده برای بندکشی با مواد شوینده از بین نمی‌رود و حتماً باید بعد از اینکه دوغاب به طور کامل خشک شد، مواد باقی‌مانده را با کاردک از روی سطح تمیز کنید.

حواستان باشد به مدت 24 ساعت از ریختن مجدد آب و تردد بر روی سرامیک ها خودداری کرده تا به‌سختی کامل برسد.

درزگیر آکرلیک

نوعی دیگر از درزگیر کاشی و سرامیک است که بر پایهٔ پلیمر آکرلیک امولشن تهیه شده می شود. چسبندگی این درزگیر به‌اندازه‌ای است که:

  • برای سطوح بتنی داخل و خارج ساختمان قابل‌استفاده است.
  • به‌عنوان درزگیر دیوارها، سقف و کف مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • از این مدل درزگیر برای پر کردن ترک‌های عمیق نیز استفاده می شود.
  • در اتصال بین چارچوب‌های آهنی، چوبی و آلومینیوم و سیمان نیز به کار می‌رود.

درزگیر سیلیکون

از انواع دیگر درزگیر می‌توان به درزگیر سیلیکونی اشاره کرد. خاصیت ارتجاعی این درزگیر باعث شده انتخاب مناسبی به‌عنوان درزگیر اطراف ظرف‌شویی و حمام باشد. ضمن اینکه این مدل به‌راحتی فضاهای خالی را پرکرده و از نفوذ آب به سطح زیرین و همین‌طور رشد کپک و قارچ نیز جلوگیری می‌کند.

درزگیر پلی‌اورتان

درزگیر کاشی پلی اوتان از بهترین درزگیرهای کاشی و سرامیک به‌حساب می‌آید. ترکیبات شیمیایی این ماده به‌گونه‌ای در نظر گرفته شده که به‌سرعت خشک می‌شوند. همین خاصیت باعث شده که این نوع درزگیر گزینه مناسبی برای استفاده در زمینه‌های کف‌پوش، تعمیرات منزل، ساخت مبلمان و صنایع خودرو باشد.

درزگیر ام اس پلیمر

بدون شک درزگیر ام اس پلیمر جزء محبوب ترین موادی است که قدرت چسبندگی بالایی دارد. برای تولید این ماده ازچسبندگی هشت پاها الهام گرفته اند. از مهم ترین ویژگی های این درزگیر این است که حتی برای سطوح مرطوب هم قابل استفاده هستند.

ضمن اینکه خاصیت 100% آنتی باکتریالی نیز دارند.

و کلام پایانی…

هدف از نگارش این مقاله معرفی بهترین درزگیر کاشی و سرامیک است. در این مطلب سعی کردیم ابتدا با تعریف درزگیری یا همان بندکشی شما را از اهمیت این کار به نظر ساده آشنا کنیم. سپس از طرز تهیه و نحوه استفاده از دوغاب به‌عنوان قدیمی‌ترین روش عایق‌کاری کاشی و سرامیک صحبت کردیم. در پایان هم درزگیرهای جدیدی را که به‌عنوان جایگزین درنظر گرفته شده اند را به شما معرفی کردیم.

قطعاً این مطلب کامل نبوده به همین دلیل خواهشمندیم تجربیات خودتان را در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید.

چرا باید از درزگیر استفاده شود؟

دلیل اهمیت استفاده از درزگیر جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطح زیرین است.

بهترین درزگیر برای کاشی و سرامیک کدام است؟

برای اینکه بهترین نوع درزگیر را انتخاب کنید با کارشناسان امر مشورت کنید.

درزگیر دوغاب بعد از چند ساعت خشک می‌شود؟

بهتر است تا 24 ساعت از تردد و آب‌ریزی مجدد خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *