چسب ساختمانی جایگزین چیست؟
چسب های ساختمانی به عنوان جایگزین برای ملات هایی از قبیل عایق ها و سیمان و دوغاب تولید شدند.
از چسب ها عمدتا برای اتصال و نصب دائمی دو یا چند سطح مختلف با یکدیگر استفاده می شود و این محصولات علاوه بر مصرف ساختمانی در سایر صنایع مختلف نیز کاربرد دارند.
یکی از دسته های چسب ساختمانی، چسب کاشی است که در ادامه این مقاله با ویژگی های آن آشنا می شوید:
چسب کاشی از پرمصرف ترین و معمول ترین چسب ها درصنعت ساختمان بوده و بستگی به به مدلش ( خمیری یا پودری ) از پایه و بیس پودرهای معدنی مختلفی مانند: سیمان، مواد غلظت دهنده و مواد رزین امولسیونی ساخته شده است.
انواع:
1.پودری:
این چسب مورد استفاده برای انواع سطوح بوده و برای آماده استفاده شدنش فقط نیاز به آب خواهد داشت تا با آن مخلوط شود. البته باید این نکته را در نظر گرفت که در جهت کارایی 100 درصدی استفاده از چسب بتن توصیه اکید می شود. این چسب ها برای انواع محیط های آزمایشگاهی، سالن آرایش، مراکز تجاری، منازل، بدنه پارکینگ ها، راه پله ها مورد کاربرد است.
مزایا:
1.مقاومت و دوام بالاتر در شرایط مختلف البته با در مخلوط شدن چسب های بتن
2.اختلاط سریع و بی دردسر
3.سرعت اجرای بالا
و…
2.خمیری:
این چسب با قابلیت انعطاف پذیری، چسبندگی بیشتر برای سطوحی همچون کاشی، سنگ، سرامیک، گچ، موزاییک و سیمان مورد استفاده بوده و به دلیل جذب آب در صورت استفاده برای کاشی سرویس، حمام، و حتی دیواره های استخر از چسب بتن به همراه آن به عنوان پوشش و استحکام بیشتر بهره برد.
مزایا:
1.اجرای سریع و آسان با کاردک البته از نوع دندانه دار
2.چسبندگی بسیار بالا
3.بدون بو و منعطف پذیری مناسب
و…
3.آب بندی و رزینی:
این چسب ها را به عنوان جایگزین های قطعی قیر و عایق های سنتی دیگر مانند دوغاب معرفی می کنند. این مایع های شیری رنگ دارای خاصیت آب بندی بالا بوده و نیازی به تخریب ندارند. متریال استفاده شده در نوع چسب ها رزین اکرولیک است که پس از اجرا و استفاده پیوند قوی را به وجود می آورد.
مزایا:
1.سازگاری با محیط زیست
2.ضد باکتری،جلبک و خزه ها
3.عدم نیاز به سیمان
و…